Kjemp for menneskerettighetene

Du har kanskje sett disse menneskene på torvet eller kjøpesenteret i byen der du bor. De har ofte på seg gult og Amnesty logoen enten på skjorta si eller andre materialer de har rundt seg. De som jobber i Amnesty er store mennesker som setter fred og menneskerettigheter foran seg selv. Det finnes endel organisasjoner der ute som kjemper for de samme sakene. Dersom du ikke er så oppdatert på feltet, så tenker du kanskje at dette ikke hjelper stort. Det stemmer derimot ikke, og det finnes flere eksempler på hvordan for eksempel Amnesty har jobbet aktivt for å forsvare menneskerettigheter. Flere har reist for Amnesty som ambassadør og reddet liv fra for eksempel dødsstraff. Dette har vært alt fra kontroversielle journalister til helt uskyldige mennesker som har blitt anklaget med løse påstander. Når du hører dette tenker du deg kanskje om en ekstra gang før du sier igjen at organisasjoner som Amnesty ikke er nødvendig. De er nemlig nødvendig for å kjempe for menneskerettighetene til enkelte personer. Her vi sitter på vår høye hest i Norge er det kanskje ikke så enkelt å se, men resten av verden lider av autoritære styrer, og mange steder vet ikke folket engang hvilke rettigheter de minimum bør ha i landet sitt.

Dersom du ønsker å reise for å gjøre en forskjell, så kan det fort bli dyrt. Selv om Amnesty noen ganger tar seg råd til å støtte reisende, så er det ikke alltid denne organisasjonen får nok donasjoner til nettopp dette. Da kan det være kjekt å ta opp et forbrukslån hos https://www.centum.no og sette seg på flyet i morgen. Skal du uansett få lønning snarlig, eller tjene opp pengene over tid, så er det jo ikke så farlig å ta opp et lån. Betalingen av selve turen kan tross alt vente, men det er sjelden at menneskene som blir truet på livet daglig og ikke har noen form for menneskerettigheter tilgjengelig overlever lenge. Det er rett og slett en skremmende tanke, og det er en meget god grunn til at du bør dra. Det vil gi deg et helt nytt syn på livet å gjøre dette også. Du vil få opp øynene for at ikke alle har det like bra som deg her i verden.

Det å reise med Amnesty er nok en skikkelig oppvekker for de aller fleste. Spesielt anbefalt er turen for de som akkurat har bikket 20-årene. Kanskje finner du ikke noen tur lignende det som er beskrevet i denne artikkelen, men det er da du må begynne å engasjere deg. Kjemp for å frigi politiske slaver, og reis til strøkene der de trenger deg. Du gjør en nobel sak, og du kan være stolt av deg selv!