Retten til å ha et hjem

Vi som bor her i Norge er veldig heldige. Godene vi benytter oss av hver dag er det mange andre rundt om i verden som bare kan drømme om. Allikevel kan man miste dem raskt, også her. En overraskende omveltning eller utfordring i livet ditt kan komme brått på og snu alt. Det er ikke selvsagt at du alltid skal kunne ha den inntekten du har, og du kan ikke ta hjemmet ditt for gitt. Ingen som bor på gata i Norge og som er oppvokst her regnet med at det kom til å hende med akkurat dem. Og på steder uten den samme sikkerheten vi har er det enda lettere å havne utenfor.

Kjøp rimelig og del med andre

Vi er heldige nok til å kunne bo i hyggelige hjem, og til å kunne innrede dem med møbler fra furniturebox.no i høy kvalitet. Dette er ikke noe vi trenger å skamme oss over i det hele tatt, vi har vært heldige. Men om vi kjøper fine ting til en rimelig pris og fortsatt har noe til overs, ja – hvorfor ikke gi litt noen som trenger det? Bor man på gata så går det veldig hardt utover både helsen, psyken og selvbildet. Spesielt om høsten og vinteren er det ekstra hardt. Og selv om dette ikke er noe vi ser noe av her til lands er det tusenvis av barn i verden som må leve uten hverken hjem eller foreldre.

Hvordan kan du hjelpe?

Det finnes mange veldedige organisasjoner der ute som hjelper både barn og voksne overalt i verden. De forskjellige organisasjonene gir til forskjellige saker, og det er også forskjellig hvor mye som går til hva. Så sørg for å gjøre ordentlig research før du velger noen å donere fast til. For de fleste organisasjonene tilbyr akkurat dette, at du kan få et valgfritt siffer trukket fra kontoen din automatisk. Ofte skjer dette en gang i måneden, og får full oversikt hele tiden. Men man kan også gi direkte også. Mange som sitter på gaten og tigger vil nok være veldig glade for å få enten noen småpenger eller en bit med mat.