Hjelp menneskene rundt deg

Her i Norge er de fleste av oss veldig heldige. En god del av oss har aldri opplevd å sulte, å ikke føle nok kjærlighet, og å ikke ha et hus. Noen i dette landet har akkurat slitt med slike problemer, men de vet vi ofte ikke hvem er. Tristheten og lidelsen blir gjemt bak en fasade, der de bare gir et smil når de går forbi oss. Om en person har kun hatt en dårlig dag eller har noe dypere de sliter med vet vi ikke, men det spiller absolutt ingen rolle. Fordi det er viktig å hjelpe menneskene rundt oss, og hvorfor kan du få lese om nå.

Gi dem et håp

Så klart trenger ikke en person å leve i fattigdom for at du skal hjelpe dem. Ved å gi og være til nytte for noen som trenger litt støtte kan det være nok. Allikevel, det eksisterer ennå mennesker som har det spesielt vanskelig hjemme, og da er det godt med personer som elsker dem for hvem de er. Vold i hjemmet er en ting som fortsatt finnes i Norge, selv om det har hatt en jevn nedgang de siste årene. Andre barn blir forlatt eller adoptert bort, fordi de ikke kan bli tatt vare på. Unger som disse trenger ekstra håp i livene sine, og du kan være en av dem. Vær en de kan få støtte hos, men også en venn de kan gråte sammen med.

Vit at du har gjort noe

Det virker kanskje mer narsissistisk, men det å vite at man har hjulpet noen er en god følelse. Sannheten er at det ikke er så problematisk om du velger å donere penger til veldedighet kun for å se ut som et bra menneske, fordi på slutten av dagen har du uansett vært til hjelp. Viktig er det også å ha medfølelse og snillhet mot disse personene, og det er ingenting galt med å være stolt ovenfor noe mange ikke pleier å tenker over.

Hjelp samfunnet

Har noen akne eller andre synlige sykdommer er det lurt å behandle dem som vanlige medmennesker. Ja, hvis de går gjennom en alvorlig sykdom er det ikke “bare å behandle dem som vanlige medmennesker”, men å høre man er sterk og modig hver eneste dag er ikke mye til hjelp heller. Selvfølgelig faller disse tingene ned på hver enkelte person, så ha det i tankene dine når du er sammen med slike mennesker. Kanskje liker de å høre håpefulle komplimenter, mens andre føler det er fornærmende. Å adoptere, være en hjelpearbeider eller jobbe i organisasjon som kjemper mot en sak er måter man kan hjelpe samfunnet, samtidig som man gjør verden et bedre sted.